World Heritage Volunteers Viscri Action Camp (2023)

8 – 18 mai, 2023

În perioada 8 – 18 mai 2023 a avut loc cea de-a doua ediție a World Heritage Volunteers Viscri Action Camp.

10 tineri voluntari din Brazilia, Franța, Italia, Cipru, Regatul Unit al Marii Britanii și România au fost selectați pentru a contribui la promovarea și protejarea patrimoniului mondial din Viscri.

Voluntarii au desfășurat:

  • Activități practice legate de accesibilizarea sitului pentru turiști, precum construirea și instalarea de bănci pentru localnici și turiști;
  • Activități educative pentru generația și mai tânără pornind de la patrimoniul bogat al satului, precum crearea unei hărți cu trasee din sat pe care copiii le folosesc mereu și cu povești legate de patrimoniul cultural și natural din Viscri; realizarea unei expoziții cu obiecte aduse de copii și a unui atelier de creație.

2 voluntari români ne-au inițiat în arta dansului tradițional din zona Argeșului. Nu în ultimul rând, voluntarii au putut cunoaște comunitatea locală prin intermediul unor interviuri. La final, s-a organizat o sesiune informală de feedback și de propuneri pentru organizațiile implicate în proiect.

Credem că va rămâne un proiect de bune practici de care își vor aminti cu drag și pe care își vor dori să-l organizeze și în comunitățile lor.

Viscri este parte a sitului cultural UNESCO Sate cu biserici fortificate din Transilvania.

Proiectul a fost organizat în parteneriat cu Mihai Eminescu Trust și Fundația Alba Eglesia.

Proiect sub egida World Heritage Volunteers Initiative, within the framework of the UNESCO World Heritage Education Programme

Susținut de Comisia Națioanală a României pentru UNESCO

Un rezumat video al proiectului este disponibil aici.

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult