Istoric & Obiective

Aici găsiți istoricul nostru, pe scurt, dar și ceea ce ne preocupă în prezent.

Istoric

Asociaţia Culturală „Patrimoniu pentru Viitor” este o organizaţie non-profit, care continuă activităţile Asociaţiei „Prietenii Muzeelor Minovici”, înfiinţate în 2005 (aceasta a avut ca obiectiv principal schimbarea situaţiei celor două muzee Minovici – de artă populară şi de artă medievală).

Asociația Culturală “Patrimoniu pentru Viitor” poartă de grijă patrimoniul românesc, susținând activ salvarea și conservarea lui.

Credem în viitor pentru că e pus în valoare de trecut.

Ne mândrim cu implicarea în proiecte culturale ce au ca scop punerea pe hartă a patrimoniului românesc material și imaterial.

Asociația Culturală “Patrimoniu pentru Viitor” își propune:

– Să sprijine prin căi și mijloace diverse, pe plan intern și internațional, cunoașterea patrimoniului cultural românesc material și imaterial și să îl pună în valoare.

– Să promoveze patrimoniul cultural românesc material și imaterial prin crearea de bunuri culturale.

– Să acorde sprijin și vizibilitate muzeelor naționale prin punerea la dispoziție de servicii și resurse, ca extensie a activităților muzeale, doar în acord cu instituția muzeală.

Să susţină asociaţiile culturale mici (colecţii, muzee private) din România, care nu se bucură de recunoaştere instituţională, pornind de la convingerea că acest registru „mic şi mediu” al activităţilor culturale este cel care conferă vitalitatea unei culturi şi poate contribui  la conturarea şi impunerea unei identităţi culturale europene.

Să contribuie la formarea tinerei generaţii şi a opiniei publice în spiritul respectului faţă de patrimoniul naţional.

Să susţină crearea de modele şi metode de educaţie informală precum şi transpunerea lor în sistemul educaţional formal într-un mod inovativ, astfel încât acestea să ajute la cunoaşterea prin descoperire.

Să contribuie prin diferite mijloace de educare la reînnodarea unor tradiţii legate de meserii vechi, pe cale de dispariţie.

Să iniţieze programe şi proiecte culturale pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural  prin intermediul turismului cultural.

Sponsori & Parteneri

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult