Jilț și fotoliu Ludovic XV

Proiect de resturare mobilier de epocă din colecţia Muzeului de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică – Minovici” al Academiei Române

Jilţ în stil Ludovic XV, sec. al XVIII-lea
Jilţul din imagine (partea stângă) este lucrat în lemn de nuc, stil Ludovic XV. Are picioarele armonios legate cu torsade, iar capetele braţelor sunt invazate. Spătarul este supraînălţat, iar partea superioară a acestuia este decorată simetric cu două palmete aurite.

Fotoliu în stil Ludovic XV, sec. al XVIII-lea
Acest fotoliu (în dreapta) are cadrul din lemn de nuc, iar picioarele sunt de asemenea echilibrate cu torsade. Pe spătar, piesa iese în evidenţă printr-o stemă alegorică (sau un blazon) care reprezintă doi lei ţinând un scut pe care sunt figurate trei semilune, două orientate în sus şi în jos.
În partea inferioară a acestuia se distinge şi crinul regal al Franţei.

Cele două piese de mobilier din colecţia Muzeului de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică – Minovici” al Academiei Române, au fost recondiţionate şi retapiţate din fondurile Asociaţiei în luna decembrie 2015. Pentru retapiţare s-a folosit material textil cu proprietăţi ignifuge Fadini Borghi – Pierre Frey, achiziţionat prin intermediul „La Maison”. În conformitate cu standardele de conservare si restaurare, manopera a fost asigurată de un restaurator acreditat.


Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult