Noaptea de Sânziene

10 ediții cu public și o ediție digitală

Noaptea de Sânziene” (în noaptea de 23 spre 24 iunie) este un eveniment ce dăruieşte oraşului Bucureşti o trăire specială menită să readucă muzeele Minovici în atenţia publicului.

Am continuat să organizăm evenimentul pentru a transfera acest obiecei popular şi în mediul urban, ca o frumoasă sărbătoare legată de solsţiul de vară.

A numărat până în prezent 10 ediţii şi a beneficiat de vizita a peste 7000 de spectatori. Pornind de la străvechiul obicei românesc al Sânzienelor şi armonizând culturi diferite, acest eveniment reuneşte atât artişti consacraţi cât şi studenţi din domeniile artelor grafice, dans, muzică şi modă, generând o atmosferă de magie.

În spaţiul luminat feeric, vizitatorii au putut admira, de-a lungul ediţiilor evenimentului, mai multe expoziţii tematice, iar iubitorii de lectură au putut citi fragmente  din eseurile premiate.

Asociaţia a primit finanţare AFCN (Administraţia Fondului Cultural Naţional) în urma celei de-a doua sesiuni desfăşurate în 2006 pentru crearea evenimentului cultural „Noaptea de Sânziene în livada de la Minovici”. Proiectul şi-a atins atunci obiectivele: relansarea Muzeelor Minovici, crearea unui eveniment permanent, precum şi promovarea contribuţiilor familiilor Minovici la cultura românească.

Selectați din lista cu evenimente de mai jos, pentru informații detaliate și o galerie bogată de imagini și prezentări video!

2020

2018

2017

2016

2015

2013

2011

2010

2009

2008

2007

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult