Toamna frumoasa la Muzeele Minovici

WWW.FUNTUR.RO
Sambata 23 octombrie, in livada Muzeelor Minovici de la fantina Miorita a avut loc a patra editie a manifestarii Dimineata de toamna in livada Muzeelor Minovici organizata de catre Asociatia Prietenii Muzeelor.

Muzica, teatru, sculptura, un serbet sau o dulceata buna, un pahar de must curat sau de vin bogat au infrumusetat si mai mult o zi de toamna si asa splendida, in curtea Muzeelor de pe strada dr. Nicolae Minovici nr 1.

Elevii liceului de muzica “George Enescu” au sustinut un recital de muzica clasica cu piese de A. Dvorak, F. Chopin, G. Faure, D. Sostakovich, P.I. Ceaikovski , si E. Grieg.

Toti foarte buni, foarte talentati. Unul dintre elevi m-a impresionat insa in mod deosebit – Mircea Dumitrescu (cl. VI), un violonist de numai 12 ani supranumit “Micu?ul Paganini”.

Profesorii spun c? nivelul la care interpreteaza Mircea este unul academic. A avut deja recitaluri si in tara si afara si a castigat locul 1 la un important concurs din Italia , cu un program de …Paganini!

Scriitoarea Victoria Dragu Dimitriu, autoarea multor carti despre istoria Bucurestiului, cum ar fi “Povesti cu statui si fantani din Bucuresti” sau “Alte Povesti despre Doamne si Domni din Bucuresti”, ne-a incantat povestindu-ne un pic despre locurile istorice in care se afla casele Minovici.

Studentii anului III Actorie de la Universitatea Hyperion, clasa profesorilor Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu au evocat toamna in versuri si cantece, cu talent si prospetime.
Singura mea tristete a fost imaginea blocului construit chiar in spatele Muzeului de Arta Apuseana Veche “Ing. Dumitru Furnica Minovici” care distoneaza cu romantismul si frumusetea celor doua case istorice.

Printre copacii din livada, flori si minunatele culori ale gradinii s-a desfasurat “Clasa de ceramica” reprezentand lucrarile de diploma colectiva a studentilor din anul III, Sectia de Sculptura, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti dar si lucrari ale unor pictori consacrati aduse de Casa de licitatii Artmark.
Copiii s-au desfasurat in cadrul unui atelier de creatie.

Asocia?ia “Prietenii Muzeelor Minovici” este o organiza?ie non profit creat? în 2005 care are ca scop punerea in valoare a mostenirii familiei Minovici prin sprijinirea moral? ?i material? a Muzeului de Art? Veche Apusean? “Ing. Dumitru Minovici” ?i al Muzeului de Art? Popular? “Dr. Nicolae Minovici”.

In acest moment doar muzeul de arta apuseana poate fi vizitat in interior si intrarea este libera.

Asociatia “Prietenii Muzeelor Minovici” organizeaza doua evenimente pe an : “Noptile de Sânziene” si “Diminetile de toamna”.

Comentează

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult