Sustinere oficiala pentru muzeele Minovici

www.comunicatedepresa.ro

București, 03 Iulie 2009 – Înalte oficialități române care au participat la “Visul unei nopți de… Sânziene”, eveniment organizat de Asociația Prietenii Muzeelor Minovici în noaptea de 30 iunie, promit să susțină revitalizarea celor două muzee și grăbirea integrării lor în circuitul cultural și turistic românesc.

“Puteți spera în ajutor pentru refacerea Muzeului de Artă Populară Nicolae Minovici, căci vă spun că nu sperați degeaba! Îmi doresc să-l protejez și să-l revăd așa de frumos cum îl știam când mă plimbam pe aici și-i auzeam clopoțeii de sticlă, în copilărie”, a promis la încheierea spectacolului dl. Sorin Oprescu, Primarul Capitalei.

“Apreciez inițiativele Prietenilor Muzeelor Minovici, motiv pentu care i-am și invitat mai demult sș contribuie la îmbunătățirea legii mecenatului și sponsorizării, a afirmat dl. Teodor Paleologu, Ministrul Culturii și Cultelor. Prin această nouă lege îmi propun ca cei care doresc să contribuie efectiv la ridicarea culturii românești să se poată bucura de condiții cât mai favorabile efortului lor”.

“Familia mea a fost prietenă cu inginerul Dumitru Minovici și astfel am cunoscut cele două muzee încă din anii tinereții. Soția mea este unul dintre fondatorii asociației care și-a propus să le susțină și să contribuie la păstrarea spiritului acestora” a declarat la rândul său Primarul Sectorului 1, dl. Andrei Chiliman. “În plus, fiica noastra a fost și în acest an una dintre Sânziene”.

“Avem marea satisfacție ca strădaniile asociației noastre nu doar că nu au trecut neobservate, dar au și făcut să crească permanent atât numărul, cât și calitatea membrilor”, a spus doamna Georgiana Pogonaru, președintele Asociației Prietenii Muzeelor Minovici. “Cu ocazia acestui spectacol din livadă când, până și ploaia anunțată ne-a ocolit și ne-a permis să ne ducem visul până la capăt, am dobândit noi prieteni distinși care sperăm că vor grăbi revenirea celor două muzee la locul pe care îl merită în peisajul cultural autohton”.

“Visul unei nopți de… Sânziene” a fost cea de a treia ediție a “Nopților de Sânziene la Minovici”, eveniment cultural menit să redea caselor Minovici grandoarea culturală și spirituală de altă dată și să atragă noi prieteni în asociație. Atât artiști consacrați, precum cântăreața Teodora Enache, actrița Daniela Nane sau artista plastică Maria Constantinescu, cât și studenți ai Universității Naționale de Arte sau elevi cu înclinare spre eseistică și-au pus laolaltă talentul și au dat naștere unui moment cultural irezistibil și irepetabil.

Asociația” Prietenii Muzeelor Minovici” este o organizație non profit creată în 2005 la inițiativa unui grup de iubitori de artă și cultură, după modelul altor asociații existente în lume. Scopul său este să ajute Muzeele Minovici să-și recapete strălucirea de altădată și să reintre în circuitul cultural național și internațional, oferind totodată un model de parteneriat public-privat în zona culturii din România.

Până în prezent, asociația a reușit nu doar să sporească vizibilitatea celor două muzee, dar și să le creeze condiții mai bune prin montarea unei noi instalații de încălzire la Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici”, iluminarea exterioară a Muzeului de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici”, întreținerea peisagistică și refacerea instalației electrice a grădinii, și altele.

Comentează

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult