Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor 2014

La ediţia din 2014 a Nopţii Muzeelor, Asociaţia i-a întâmpinat pe vizitatorii de la Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” cu pliante şi informaţii despre două exponate ce fuseseră restaurate cu foarte puţin timp în urmă: Jan Fyt, „Păsări Vânate”, pictură de şevalet  şi Cufăr (lada de zestre), Şcoala italiană.

O surpriză plăcută pentru vizitatori în acea seară au fost şi etichetele de coduril QR (Quick Response) ce deserveau anumite obiecte din colecţie. Astfel, vizitatorii au parcurs informaţii de ordin descriptiv şi au păşit pe constituirii impresionantei colecţii a lui Dumitru Furnică-Minovici.

Nu în ultimul rând, Asociaţia a răspuns atunci iniţiativei organizatorilor din Franţa, intitulată Kaleidoscope. Această aplicaţie a funcţionat în acea noapte, la nivel internaţional, pentru realizarea unor autoportrete în muzee (Museum Selfie).

Vizitatorii s-au lăsat inspiraţi de patrimoniul muzeelor şi au participat la promovarea lui.

Si de la Muzeul de Artă Veche Apuseană „Ing. Dumitru Furnică-Minovici” au fost trimise fotografiile (fără flash) ale vizitatorilor. Aplicaţia a permis apoi vizualizarea fotografiilor din toată lumea prin intermediul ecranului de proiecţie aflat în incinta muzeului.

Noaptea Muzeelor 2013

Pentru Noaptea Muzeelor organizată în 2013, Asociaţia le-a propus vizitatorilor să redescopere colecţia impresionantă de vitralii (secolele XV – XIX) de la Muzeul de Artă Veche Apuseană – La Minovici vitraliile se văd şi noaptea… Instalaţia de lumini din exteriorul casei-muzeu a permis ca acestea să fie admirate în totalitate.

Pe lângă pliante cu informaţii specifice despre cele mai reprezentative vitralii din colecţie, Asociaţia, cu sprijinul Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, a pregătit pentru public materiale video ce au descris tehnica de realizare şi au prezentat uneltele şi spaţiul de lucru.

Câteva obiecte-vitraliu contemporane aduse pentru acea noapte au fost martorele discuţiei despre tradiţia şi continuitatea artei vitraliilor.


 

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult