Dimineata de toamna in livada Muzeelor Minovici

WWW.STIRI.ROL.RO
Evenimentul “Dimineata de toamna in livada Muzeelor Minovici” a ajuns la cea de-a patra editie, care a avut loc sambata, in curtea Muzeelor Minovici. Asociatia Prietenii Muzeelor Minovici au pregatit pentru aceasta editie muzica, sculptura, teatru si gustari specifice acestui anotimp.

“Dimineata de toamna in livada Muzeelor Minovici” a inceput cu un recital de muzica clasica sustinut de elevi ai Liceului “George Enescu” din Capitala si a fost urmat de doua pianiste ale aceluiasi liceu. Solista Alexandra Savu, in varsta de cinci ani, ne-a incantat cu melodii precum “Vulpea pacalita”, “Gospodina” si multe alte. A urmat violonistul Mircea Dumitrescu, acompaniat la pian de profesor Smaranda Ilea.

Scriitoarea Victoria Dragu Dimitriu ne-a dus in dimineata secolului trecut, prin intimplarile evocate in cartile “Alte povesti ale Doamnelor si Domnilor din Bucuresti” si “Povesti cu statui si fantani din Bucuresti”.

La sfarsitul programului artistic livada a fost impodobita cu muzica si versuri de catre studentii anului III Actorie, Universitatea Hyperion, clasa profesorilor Rodica Mandache si Eusebiu Stefanescu, in spectacolul “Cu toamna in suflet”.

Printre copacii din livada, am putut intalni “Clasa de ceramica “, o instalatie care face obiectul lucrarii de diploma colectiva a studentilor din anul III, Sectia de Sculptura, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.
Copiii si-au putut demonstra talentul in cadrul unui atelier de creatie, iar invitatii cuminti au fost serviti cu serbet, cozonaci, nuci, placinte, must si alte bunatati.

Asociatia “Prietenii Muzeelor Minovici” este o organizatie non profit creata in 2005 la initiativa unui grup de iubitori de arta si cultura, care are ca scop punerea in valoare a mostenirii familiei Minovici, care, timp de 200 de ani, si-a legat profund destinul de cel al Romaniei. De numele lor se leaga infiintarea unor institutii importante precum Institutul Medico-Legal, Spitalul de Urgenta, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Chimie, Casa Centrala a Asigurarilor Sociale, Salvarea.

Aceasta mostenire a insemnat pentru societatea romaneasca depasirea unor mari decalaje istorice in plan social si cultural.
Pentru sprijinirea morala si materiala a Muzeului de Arta Veche Apuseana “Ing. Dumitru Minovici” si al Muzeului de Arta Populara “Dr. Nicolae Minovici”, locuri unice pentru Bucurestiul de ieri si de azi, incarcate de istorie si arta, Asociatia “Prietenii Muzeelor Minovici” organizeaza doua evenimente pe an : “Noptile de Sanziene” si “Diminetile de toamna”.

Comentează

Site-ul nostru folosește cookies cu scopul de a vă îmbunătăți experiența de navigare. Accepă Citește mai mult